Санкції проти РФ мають бути і в доларах, і в євро - у США закликали Німеччину бути рішучішою

Санкції проти РФ мають бути і в доларах, і в євро - у США закликали Німеччину бути рішучішою

Укрінформ
Американські конгресмени Майк Волц та Сет Моултон, які в грудні відвідали Україну, заявили, що Німеччина має активніше протидіяти Росії та не ставати жертвою енергетичного шантажу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

«Аби санкції були ефективними, вони мають бути як у доларах, так і в євро. (…) Я не думаю, що вони (німці - ред.) поступляться безпекою своєї енергетики, якщо висловлять сильну позицію для України, адже зараз їхня позиція ставить Україну та наших союзників у Східній Європі у дуже хитке становище», - заявив журналістам республіканець Майк Волц з Конгресу США.

Він також додав, що трубопровід «Північний Потік-2» «дає Путіну контроль над Західною Європою» та обмежує участь Німеччини у санкціях та діях проти Росії, до якої її закликають Сполучені Штати.

Водночас інший конгресмен, демократ Сет Моултон, який також брав участь у делегації в Україну, заявив, що США можуть постачати газ до Німеччини, якщо Росія шантажуватиме країну за допомогою «Північного Потоку-2».

«Мені здається, що Німеччина починає прокидатися в цьому плані. Вони починають розуміти, наскільки серйозною є загроза, і який важіль для тиску на них та на всю Західну Європу відтепер має Путін», - заявив політик.

ЗМІ відзначає, що президент США Джо Байден намагається вибудувати консенсус серед західних країн щодо політики стосовно Росії. Зокрема він планує долучити Німеччину до угоди, яка передбачає серйозні санкції проти РФ, якщо російські війська залишаться біля українських кордонів.

Зазначається, що поки що Німеччина не проявляла готовність запроваджувати санкції проти Росії або відмовлятися від постачань російського газу в обхід України, тоді як у США неодноразово попереджали про можливий шантаж з боку Росії після відкриття «Північного Потоку-2».

Як повідомляв Укрінформ, український посол у ФРН назвав «Північний потік-2» ножем у спину України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-