Регулятор ЄС схвалив пігулки проти коронавірусу від Pfizer

Регулятор ЄС схвалив пігулки проти коронавірусу від Pfizer

Укрінформ
Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалило екстрене використання в ЕC протиковидних ліків від Pfizer на ранньому етапі захворювання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters. 

Як заявили в агентстві, країни ЄС тепер зможуть використовувати противірусні пігулки Pfizer від COVID-19 «Паксловід» на ранньому етапі після встановлення діагнозу, навіть якщо повна перевірка препарату для отримання дозволу регулювальних органів не була завершена.

Пацієнтам із ризиком розвитку тяжких форм інфекції радять починати п'ятиденний курс «Паксловіду» якнайшвидше після встановлення діагнозу або впродовж 5 днів з моменту появи симптомів, але не тоді, коли вже потрібен додатковий кисень.

Дані, опубліковані цього тижня, продемонстрували, що таблетки Pfizer були ефективні майже на 90% у запобіганні госпіталізаціям і смертям серед пацієнтів з високим ризиком, а нещодавні лабораторні дані показують, що препарат зберігає свою ефективність проти Омікрона, що швидко поширюється.

Як зазначає видання, EMA раніше надавала такі дозволи для деяких ін'єкційних препаратів на основі антитіл, оскільки уряди намагаються збільшити свій арсенал для боротьби з новим варіантом коронавірусу – Омікроном.

Зіткнувшись зі зростанням кількості випадків коронавірусу в регіоні, регулятор ЄС вчинив аналогічно стосовно таблеток «Молнупіравір» від Merck у листопаді.

Як повідомляв Укрінформ, Данія в четвер схвалила застосування перших пігулок для лікування COVID-19 «Молнупіравір» компанії Merck, таким чином ставши першою країною у ЄС, яка зробила це. 

Фото: stock.adobe.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-