Перша країна в Євросоюзі схвалила пігулки від COVID-19

Перша країна в Євросоюзі схвалила пігулки від COVID-19

Укрінформ
Данія в четвер схвалила застосування перших пігулок для лікування COVID-19 «Молнупіравір» компанії Merck, таким чином ставши першою країною у ЄС, яка зробила це.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що застосування препарату стосується пацієнтів з групи ризику, зокрема людей похилого віку.

«Ми вважаємо, що переваги лікування (за допомогою Молнупавіру – ред.) переважають недоліки для тих пацієнтів, які найбільше ризикують серйозно захворіти на COVID-19», - заявила головний лікар Управління охорони здоров'я Кірстін Молл Харбо.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало пігулки проти коронавірусу від Merck - Lagevrio (також відомого як «Молнупіравір») для лікування COVID-19. Регулятор зазначив, що препарат можна використовувати для лікування дорослих з COVID-19, які не потребують додаткового кисню та мають підвищений ризик розвитку важкої форми COVID-19.

Lagevriо слід застосовувати якомога швидше після встановлення діагнозу COVID-19. Ліки, що випускаються у вигляді капсул, слід приймати двічі на день протягом 5 днів.

Розробник заявляє, що за даними випробувань, препарат удвічі знижує ймовірність госпіталізації або смерті при COVID-19.

Раніше Британський регулятор з питань лікарських засобів схвалив застосування перших пігулок для лікування COVID-19 «Молнупіравір» компанії Merck. Таким чином Британія стала першою країною, яка схвалила застосування цих пігулок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-