У разі посилення агресії проти України нові санкції ізолюють РФ від світу – Нуланд

У разі посилення агресії проти України нові санкції ізолюють РФ від світу – Нуланд

Укрінформ
Нові санкції проти Росії в разі її подальшої агресії проти України будуть надзвичайно серйозними й ізолюють росіян від світу.

Про це заявила у вівторок заступниця Держсекретаря США Вікторія Нуланд під час слухань щодо Росії в Комітеті Сенату з питань міжнародних відносин, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми чітко дали зрозуміти, що початкові санкції у відповідь на будь-які подальші агресивні дії щодо України будуть надзвичайно серйозними й ізолюють Росії, російський бізнес та росіян», - сказала вона.

Нуланд підкреслила, що президент Джо Байден доніс це президентові РФ Володимиру Путіну під час віртуальної розмови у вівторок, попередивши його про серйозні втрати та наслідки в разі агресії проти України.

«Президент сказав йому, що це відрізнятиметься від того, що було у 2014 році», - додала Нуланд. Вона також зазначила, що є план на випадок агресії: «заходи першого дня, заходи п’ятого дня, заходи десятого дня».

Читайте також: Вершбоу припускає, що Путін може вдатися до обмеженої агресії проти України

За словами Нуланд, Байден «абсолютно ясно сказав сьогодні президенту Путіну», що питання про вступ до НАТО вирішують НАТО та країни-кандидати. «Жодна інша зовнішня сила не матиме права вето чи голосу при ухваленні цих рішень», - підкреслила вона.

Нуланд також зауважила, що просування проєкту «Північний потік-2» жодним чином не впливатиме на рішення Путіна щодо подальшої агресії проти України. Головну роль тут, як вона вважає, відграє його «жаль» з приводу розпаду Радянського Союзу і твердження про те українці та росіяни «один народ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-