Вершбоу припускає, що Путін може вдатися до обмеженої агресії проти України

Вершбоу припускає, що Путін може вдатися до обмеженої агресії проти України

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін може вдатися до обмеженої агресії проти України, щоб не викликати масивної відповіді з боку НАТО і Заходу.

Про це заявив заступник Генерального секретаря НАТО у 2012-16 роках Александр Вершбоу під час онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму та Атлантичної Ради (Вашингтон), передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Open Ukraine Foundation.

«Якщо Путін вдасться до широкомасштабної агресії, то союзники нададуть стопроцентну підтримку Україні. Але він може вдатися і до такої обмеженої якоїсь агресії, для того, щоб не викликати масивної відповіді з боку Альянсу та Заходу, - сказав Вершбоу.

Читайте також: У Байдена вважають Nord Stream 2 важелем впливу на Путіна

На його думку, зараз одним із найважливіших аспектів відповіді адміністрації Байдена на цю загрозу російської агресії є активна співпраця зі своїми союзниками на політичному рівні. 

«Сьогодні я бачив, що Голова Єврокомісії сказала, що Європейський Союз накладе серйозні санкції на Росію, якщо буде агресія. Тобто, це вже дає свої результаті. І я думаю, що це добре, що президент США консультувався з Великобританією, Францією, Італією, Німеччиною вчора і чітко висловив свою позицію щодо дій Путіна, і заручився підтримкою союзників», - сказав екс-заступник Генерального секретаря НАТО.

Читайте також: Екскомандувач НАТО закликав Захід розглянути варіанти військової допомоги Україні

Він зазначив, що Україні важливо мати коаліцію, яка її підтримує. 

«Дуже важливо мати коаліцію, яка надасть підтримку та допомогу Україні. Європейці рухаються правильно в плані санкцій. Я думаю, вони можуть зробити більше в плані допомоги українському війську... НАТО як організація також має зайняти свою чітку і жорстку позицію, не лише в риториці, але й для того, щоб більш ефективно допомагати українським Збройним Силам», - переконаний Вершбоу. 

Читайте також: Вершбоу: Погрози Путіна Україні – це війна проти всього Заходу

Він підкреслив, що Путін повинен усвідомлювати, що «якщо ця агресія буде, він заплатить дуже високу ціну, в тому числі і жертвами на полі бою, і до того ж у результаті санкції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-