У Байдена вважають Nord Stream 2 важелем впливу на Путіна

У Байдена вважають Nord Stream 2 важелем впливу на Путіна

Укрінформ
Незапущений газопровід Nord Stream 2 є, скоріше, не інструментом впливу Кремля на Європу, як стверджує більшість політиків та експертів на Заході, а важелем для тиску на самого Путіна, аби той не прийняв рішення вторгатися в Україну.

Таку позицію висловив у вівторок під час пресбрифінгу в Білому домі радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується Nord Stream 2, факт полягає в тому, що зараз газ не транспортується через цей трубопровід. Це означає, що він не працює. Це також означає, що він не є важелем впливу для Путіна, однак насправді є важелем впливу для Заходу»,- заявив радник Байдена.

Він пояснив свою позицію тим, що в разі, «якщо Володимир Путін хоче, аби газ проходив по цій трубі, то він, можливо, не захоче ризикувати і вторгатися в Україну».

Читайте також: Росія втратить Північний Потік-2 у разі вторгнення в Україну - експосол Пайфер

Салліван також підтвердив, що Nord Stream 2 був предметом «інтенсивних дискусій» між США й Німеччиною – у тому числі кабінетом, який складає свої повноваження, а також з новим урядом ФРН – у контексті «потенційного вторгнення» Росії в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, представники обох партій в Конгресі США наголошують на необхідності обов’язкового ведення санкцій проти російського проєкту Nord Stream 2, який поставлятиме газ в Європу в обхід України. Водночас, за повідомленнями американських ЗМІ, адміністрація Байдена докладає значних зусиль, щоби ця норма не була прийнята на законодавчому рівні в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-