Санкції проти режиму Лукашенка майже погоджені - президент Євроради

Санкції проти режиму Лукашенка майже погоджені - президент Євроради

Укрінформ
Нові санкції ЄС проти режиму Білорусі будуть оголошені вже найближчим часом, при цьому країни-члени залишаються єдиними у підтримці громадянського суспільства країни та її демократичного майбутнього.

Як повідомляє Укрінформ, про це у вівторок у відеозверненні до учасників Асамблеї громадянського суспільства країн Східного партнерства заявив президент Європейської ради Шарль Мішель.

«Нещодавно режим Білорусі здійснив кроки з перетворення найбільш вразливих для кожного суспільства людей - мігрантів, на інструмент тиску. Зробив це за жахливих умов. Ми дали тверду відповідь. П’ятий пакет санкцій вже майже погоджений, і ми готуємо подальші дії», - сказав Мішель.

При цьому він нагадав, що Білорусь викликає особливе занепокоєння ЄС внаслідок того, що так багато людей піддаються переслідуванням, а громадянське суспільство країни перебуває під величезним тиском. ЄС залишається твердим та об’єднаним у підтримці населення Білорусі та їх волі до демократичних змін. ЄС надав суттєву фінансову допомогу громадянському суспільству, журналістам, незалежним медіа, застосував санкції проти осіб, причетних до фальсифікації виборів, до поширення насильства та репресій.

«Наше послання до людей у Білорусі є чітким: ми вас не покинемо. Наша широка економічна підтримка для демократичної Білорусі – до 3 мільярдів євро, є нашим рішучим зобов’язанням з підтримки кращого майбутнього та демократичного вибору народу Білорусі», - додав Мішель.

Як повідомлялося, 15 листопада Рада міністрів ЄС із закордонних справ розширила правове поле для застосування санкцій проти режиму Білорусі з огляду на навмисно створений режимом Лукашенка міграційний тиск і політично погодила п’ятий пакет таких санкцій.

Від жовтня 2020 року ЄС послідовно прийняв чотири раунди обмежувальних заходів у зв’язку із ситуацією в Білорусі після фальсифікації результатів виборів у серпні 2020 року та жорстоких дій режиму Лукашенка із придушення протестів.

Наразі санкції ЄС проти режиму Лукашенка передбачають заморожування активів та заборону на поїздки для 166 осіб, включаючи самого диктатора та його найближче оточення. Крім того, санкції поширюються на 15 установ, що передбачає заморожування активів та заборону надання цим організаціям будь-якої фінансової підтримки з боку установ або осіб Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-