ЄС ухвалить новий пакет санкцій проти Білорусі найближчими днями - Боррель

ЄС ухвалить новий пакет санкцій проти Білорусі найближчими днями - Боррель

Укрінформ
Міністри закордонних справ ЄС на зустрічі у Брюсселі розширили правове поле для санкцій проти режиму Лукашенка та погодили п’ятий пакет обмежень, який буде оголошено за кілька днів.

Про це у Брюсселі на пресконференції за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Білорусі ми продовжуємо стикатися з гібридною агресією проти кордонів Європейського Союзу. Ми розглядаємо всі можливі рішення, щоб запобігти атакам режиму Лукашенка проти нас та проти власного населення. Ми погодилися сьогодні розширити формат санкцій стосовно Білорусі. Тож відтепер зможемо застосувати санкції до більшої кількості людей, причетних до організації цих перельотів (мігрантів - ред.) відразу з кількох країн», - розповів Боррель.

За його словами, п’ятий пакет санкцій, які будуть запроваджені протягом найближчими днями, стосуватиметься доволі значної кількості осіб.

«Наразі ми не робитимемо припущення щодо їх кількості або щодо конкретних імен та установ. Але цей пакет був сьогодні політично ухвалений», - повідомив високий представник ЄС.

Він додав, що після розширення правового поля для застосування санкцій Євросоюз отримав можливість діяти проти тих, хто використовує уразливих мігрантів як зброю проти ЄС та сприяє нелегальному перетину його кордонів.

Як повідомлялося, від жовтня 2020 року ЄС послідовно запровадив чотири етапи обмежувальних заходів у зв’язку із ситуацією в Білорусі. Наразі санкції проти режиму Лукашенка передбачають заморожування активів та заборону на подорожі для 166 осіб, включно із самим диктатором та його найближчим оточенням. Крім того, йдеться про заморожування активів та заборону будь-якої фінансової підтримки 15 установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-