Швейцарці через референдум спробують скасувати COVID-сертифікати

Швейцарці через референдум спробують скасувати COVID-сертифікати

Укрінформ
У Швейцарії в неділю, 28 листопада, відбудеться референдум, на який винесено питання щодо скасування деяких карантинних обмежень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Карантинні обмеження у Швейцарії не були такими жорсткими, як у сусідніх країнах. Зокрема, людям дозволялося виходити на вулицю для фізичної активності будь-коли, а школи закривалися лише на декілька тижнів.

Влітку у Швейцарії запровадили COVID-сертифікати, а у вересні цей документ став обов'язковим для відвідання барів, кафе, ресторанів, кінотеатрів, музеїв, спортивних заходів та занять в університетах.

Уряд сподівався, що ці заходи спонукатимуть громадян пройти курс щеплення. Натомість багато хто вийшов на протести. В країні впродовж тижнів тривали демонстрації. Поліція часом застосувала водомети та гумові кулі проти протестувальників, які навіть намагалися штурмувати парламент.

Активісти також зібрали достатньо підписів, щоб оскаржити застосування COVID-сертифікатів на референдумі

Утім, згідно з даними опитувань, близько 60% швейцарських виборців мають намір проголосувати за COVID-сертифікати, а отже - за збереження чинних карантинних обмежень.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 27 листопада зафіксовано 260 923 392 випадки COVID-19, зокрема 5 207 380 летальних, одужали 235 750 203 особи.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-