Блінкен обговорить агресію РФ на зустрічах у Латвії та Швеції - Держдеп

Блінкен обговорить агресію РФ на зустрічах у Латвії та Швеції - Держдеп

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен наступного тижня відвідає Європу, аби обговорити питання безпеки, у тому числі зосередження російських військ вздовж кордону з Україною.

Про це повідомив речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен розпочне своє турне з візиту до Риги», - вказується в повідомленні.

У столиці Латвії глава американської дипломатії проведе зустрічі з президентом, прем'єр-міністром і міністром закордонних справ цієї країни. Як зазначається, в ході зустрічей буде підтверджено міцне партнерство між Латвією та Сполученими Штатами.

Крім того, Блінкен візьме участь у міністерській зустрічі НАТО, яка триватиме в Ризі 30 листопада та 1 грудня. Планується, що глави зовнішньополітичних відомств обговорять  незвичайну активність російських військ поблизу України, а також інші питання безпеки Альянсу та трансатлантичної спільноти.

1 грудня Ентоні Блінкен вирушить Швеції для участі в міністерській нараді Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

«Міністри обговорять занепокоєння з приводу середовища безпеки в регіоні Європа - Євразія та необхідність його зміцнення шляхом дотримання принципів ОБСЄ», - уточнили в Держдепі.

Блінкен також проведе у Стокгольмі зустрічі з представниками шведського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Вашингтон неодноразово висловлював серйозне занепокоєння у зв’язку із зосередженням російських військ біля кордону України. У Держдепі й Білому домі при цьому підкреслювали, що з метою деескалації проводять інтенсивні консультації з Києвом, російською стороною, а також із союзниками та партнерами в регіоні.

Фото: U.S. Departament of State

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-