Війська біля України та провокаційні заяви: США й Литва закликали Росію зменшити напругу

Війська біля України та провокаційні заяви: США й Литва закликали Росію зменшити напругу

Укрінформ
Державний департамент США і Міністерство закордонних справ Литви виступили із закликом до Росії щодо негайної деескалації напруження, пов’язаного із зосередженням військ РФ на кордонах з Україною.

Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США за результатами зустрічі в середу в Вашингтоні першої заступниці держсекретаря Енді Шерман з главою МЗС Литви Габріеліусом Ландсбергісом, передає Укрінформ.

«Представники двох країн висловили спільну стурбованість незвичайною військовою активністю Росії на кордоні з Україною та її провокаційною риторикою, а також закликали РФ до зменшення напруженості», - зауважили в американському відомстві.

Крім того, підкреслюється, що Шерман підтвердила «тверду солідарність США з Литвою» на тлі її протистояння геополітичними викликами регіональній стабільності, безпеці та економічному процвітанню.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що розвідки України, Великої Британії й США провели обмін інформацією щодо скупчення російських військ довкола України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-