Розвідки України, Британії та США обмінялися інформацією - Резніков

Розвідки України, Британії та США обмінялися інформацією - Резніков

Укрінформ
Розвідки України, Великої Британії та США провели обмін інформацією щодо скупчення російських військ довкола України.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час робочої поїздки на полігон “Широкий лан” у Миколаївській області, повідомляє Міністерство оборони України.

«У мене відбулися дві важливі зустрічі — з міністрами оборони Великої Британії Беном Воллесом та США Ллойдом Остіном. У нас були серйозні розмови, де ми чітко порівняли фактаж, який отримує наша і їхні розвідки. Зробили обмін інформацією між нашими розвідувальними агенціями — висновки однакові. Режим ризику нам зрозумілий», — зазначив Резніков.

Він повідомив, що отримав дуже важливі сигнали від партнерів про те, що Україна не залишиться наодинці.

«Вони вже розпочали дуже серйозні консультації з іншими державами-членами ЄС і НАТО. Реакція буде дуже жорсткою — про це вже попереджено безпосередньо очільника Кремля, під час візиту до РФ серйозної посадової особи США», — наголосив міністр оборони.

З його слів, мова йде не про чергові висловлювання стурбованості чи занепокоєння. "Реакції, будуть значно жорсткіші — починаючи від економічних та політичних санкцій, а також збільшення допомоги Україні технікою та озброєнням".

«Представники офіційного Кремля постійно шукають собі виправдання, посилаючись на нібито порушення з боку України. Розповідають, що ми нібито не виконали Мінські домовленості, розповідають, що вони взагалі не є учасниками Мінських домовленостей. Нещодавно МЗС РФ розповідав, що мінський процес — це перемовини України з окупаційними режимами в Донецьку і Луганську під модерацією РФ. У протоколі і меморандумі Мінських домовленостей чітко написано, що сторони у Тристоронній контактній групі: Російська Федерація, Україна та модератор ОБСЄ. Тому те, що вони викладають публічно, абсолютно не направлене на цивілізований світ», — наголосив Резніков, відзначивши, що увесь цивілізований світ знає, хто є агресором.

Міністр зауважив, що влада Росії викладає інформацію у вигідній для внутрішньої аудиторії інтерпретації з метою виправдання потенційної ескалації.

«Вони бояться несприйняття власним суспільством агресії і війни. Якщо подивитися на соціологічні дослідження, які були зроблені навесні одним із російських дослідницьких центрів — номер один для їх населення — страх війни», — підсумував Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Вашингтон зберігає серйозну стурбованість щодо «незвичайної активності» російських військ на кордоні з Україною та продовжує тісну взаємодію із союзниками та партнерами з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-