Денісову не пустили у в'язницю до Саакашвілі

Денісову не пустили у в'язницю до Саакашвілі

Відео
Укрінформ
Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій відмовили у відвіданні експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі у пенітенціарній установі №18 м. Глдані (Грузія).

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила у Фейсбуці.

«Сьогодні мені відмовлено у відвіданні громадянина України, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеїла Саакашвілі у пенітенціарній установі №18 м. Глдані (Грузія)», - ідеться у повідомленні.

Денісова зазначила, що про причини відмови міністерство юстиції Грузії пообіцяло повідомити в листі, який наразі готується.

«Зараз намагатимуся зустрітися з керівництвом та головним лікарем пенітенціарної установи №18 з метою обговорення умов утримання та лікування Міхеіла Саакашвілі», - наголосила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня експрезидента Грузії Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього порушили низку кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада Саакашвілі перевели до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі. У переданому адвокатам листі політик повідомив, що під час переведення його «тягнули по землі, тягали за волосся та кілька разів ударили по шиї».

МЗС України закликало перевести Саакашвілі у цивільну медустанову.

11 листопада Спеціальна пенітенціарна служба при Міністерстві юстиції Грузії поширила відеокадри переведення Саакашвілі в тюремну лікарню, на яких видно, як його туди заносять, тримаючи за руки та ноги.

Посол Грузії у Києві Георгій Закарашвілі вдруге був викликаний у МЗС України. Київ заявив про неприпустимість застосування фізичної сили та необхідність гідного поводження з Саакашвілі, який є українським громадянином.

Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Грузії Іраклі Гарібашвілі висловив прохання розглянути можливість допуску до колишнього президента Грузії українських лікарів, у чому йому було відмовлено.

15 листопада Денісова прибула до Грузії, щоб відвідати Саакашвілі в пенітенціарній установі №18 у місті Глдані. Посольство України у Грузії надіслало запит у Міністерство юстиції Грузії про надання дозволу на відвідання Саакашвілі 16 листопада.

16 листопада у Тбіліському міському суді відбудеться судовий процес над Саакашвілі щодо незаконного перетину ним грузинського державного кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-