Гарібашвілі відмовив Зеленському у доступі українських лікарів до Саакашвілі

Гарібашвілі відмовив Зеленському у доступі українських лікарів до Саакашвілі

Укрінформ
Про здоров'я експрезидента Міхеїла Саакашвілі піклуються професійні та висококваліфіковані лікарі Грузії.

Такою була відповідь прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі у відповідь на прохання Президента України Володимира Зеленського допустити до Саакашвілі українських лікарів, йдеться у повідомленні на сайті грузинського уряду, передає Укрінформ.

Як передає пресслужба уряду Грузії, ця позиція була озвучена під час телефонної розмови Гарібашвілі та Зеленського, яка відбулася з ініціативи українського Президента. Як раніше повідомила його пресслужба, Глава нашої держави заявив про неприпустимість застосування до ув'язненого Саакашвілі непропорційних примусових заходів та наполягав на наданні доступу до експрезидента його матері та близьких. Крім того, Зеленський попросив розглянути можливість допуску до Саакашвілі українських лікарів.

Гарібашвілі, згідно з повідомленням пресслужби уряду Грузії, відповів, що Саакашвілі, як і інші ув'язнені, перебуває під наглядом з першого дня перебування у виправній установі та цілодобово отримує відповідну медичну допомогу. Також, за словами глави уряду Грузії, Саакашвілі можуть відвідувати його адвокати, члени сім'ї та депутати грузинського парламенту.

"Зеленський вимагав розглянути можливість і дозволити українським лікарям перевірити здоров'я Саакашвілі, на що Гарібашвілі сказав, що про здоров'я ув'язненого Саакашвілі піклуються професійні та висококваліфіковані лікарі Грузії", – йдеться у повідомленні.

Також Гарібашвілі у розмові із Зеленським заявив, що Саакашвілі чинив опір і ображав співробітників пенітенціарної системи Грузії під час переведення до тюремної лікарні.

Під час телефонної розмови глава уряду Грузії назвав дії Саакашвілі "провокаційними, деструктивними та загрозливими для стабільності країни". Також він заявив про неприпустимість втручання громадян України у внутрішні справи Грузії.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Саакашвілі затримали в Грузії, де проти нього порушено низку кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування, назвавши себе політв'язнем.

8 листопада Саакашвілі перевели до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі.

У переданому адвокатам листі політик повідомив, що під час перекладу його «тягнули по землі, тягали за волосся та кілька разів ударили по шиї».

МЗС України закликало перевести Саакашвілі до громадянської медустанови.

10 листопада у Тбіліському міському суді пройшло засідання в одній зі справ Саакашвілі, під час якого його адвокати заявили відвід суддям. Наступне засідання заплановане на 29 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-