Саакашвілі перевели до тюремної лікарні

Саакашвілі перевели до тюремної лікарні

Укрінформ
Експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі перевели до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Новини-Грузія.

«Щоб уникнути погіршення стану здоров'я та у зв'язку з небезпекою, ув'язненого Михеїла Саакашвілі було переведено з 12-го пенітенціарного закладу до медичного закладу для обвинувачених і засуджених №18. Ми поетапно надаватимемо громадськості додаткову інформацію», — йдеться у заяві Спеціальної пенітенціарної служби.

Читайте також: Саакашвілі причастився у руставській в'язниці

Раніше адвокати політика і він сам категорично відмовлялися від його переведення до лікарні у Глданській в'язниці, наполягаючи на тому, що там немає умов для надання йому медичної допомоги.

Крім того, адвокати наголошували, що тюремна лікарня, де утримуються десятки ув'язнених, у тому числі з психічними розладами, не буде безпечним місцем для експрезидента.

Міхеїл Саакашвілі оголосив себе політичним в'язнем та голодує вже 39-й день.

Сьогодні Саакашвілі оглянув лікарський консиліум, створений за рішенням МОЗ Грузії. Його лікар Ніколоз Кіпшидзе повідомив, що всі члени консиліуму одностайно дійшли висновку про необхідність термінової госпіталізації Саакашвілі через погіршення стану його здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Саакашвілі затримали в Грузії, де проти нього порушено низку кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування та назвав себе політв'язнем.

Читайте також: Саакашвілі блідий, виснажений і схуд на 14 кілограмів – омбудсмен

29 жовтня глава уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі відкинув можливість передачі Саакашвілі Україні.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі також заявила, що відмовляється використовувати повноваження, які вона має, і помилувати Саакашвілі.

Регулярно біля руставської в'язниці та інших міст Грузії проходять мітинги з вимогою госпіталізації Саакашвілі до приватної лікарні. Більше того, на підтримку експрезидента голодування оголосили декілька людей, серед яких депутат парламенту Грузії та відомий журналіст.

Фото: Новини-Грузія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-