Меркель удруге за два дні зателефонувала Путіну

Меркель удруге за два дні зателефонувала Путіну

Укрінформ
В.о. канцлера ФРН Ангела Меркель вдруге за два дні зателефонувала президентові РФ Володимиру Путіну та обговорила з ним ситуацію щодо України, а також міграційну кризу на кордоні між ЄС і Білоруссю.

Про це повідомляється на сайті глави уряду, передає Укрінформ.

Зокрема, як зазначається, Меркель закликала президента РФ до продовження переговорів у нормандському форматі з метою виконання Мінських домовленостей для мирного врегулювання на сході України.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо ситуації на білорусько-польському кордоні.

«Канцлер підкреслила, що білоруський режим перетворив беззахисних людей на інструмент у гібридній атаці на Європейський Союз», - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, попередня телефонна розмова Меркель з Путіним відбулася напередодні, 10 листопада. Німецький канцлер закликала президента РФ використати свій вплив на режим у Мінську.

Криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Польща звинувачує Білорусь у навмисно створеному міграційному тиску на РП та ЄС.

8 листопада велика група мігрантів здійснила силову спробу перетину польського кордону. Нині там перебуває до 3-4 тис. мігрантів, загалом їх кількість у Польщі може сягати 15 тисяч.

Також 8 листопада міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Російська Федерація відмовилася від зустрічі міністрів закордонних справ у нормандському форматі (Україна, Росія, Німеччина, Франція), яку запропонував провести 11 листопада в Парижі глава французького зовнішньополітичного відомства Жан-Ів Ле Дріан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-