У Франції католицька церква виплатить компенсації дітям-жертвам домагань священників

У Франції католицька церква виплатить компенсації дітям-жертвам домагань священників

Укрінформ
Французька католицька церква погодилася виплатити компенсацію тисячам дітей, які стали жертвами сексуальних домагань з боку представників церкви.

Як повідомляв Укрінформ, про це повідомляє France24.

Для цього церква продасть частину своєї нерухомості й не буде просити парафіян вносити пожертви. Якщо суми для компенсацій не вистачить, тоді церква оформить кредит у декількох банках.

Зазначається, що для оцінки поданих позовів Французька католицька церква створить незалежну комісію.

Читайте також: Папа Франциск прокоментував насильство у католицькій церкві, де жертвами стали 216 тисяч дітей

Повідомляється, що виплати жертвам сексуальних домагань з боку представників церкви, зі спеціального фонду розпочнуться вже наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з опублікованим масштабним звітом про сексуальне насильство у Французькій католицькій церкві, близько 216 000 дітей стали жертвами жорстокого поводження з боку католицького духовенства у Франції з 1950 року. За словами голови комісії з розслідування зловживань з боку членів церкви Жан-Марка Сове, ця кількість може зрости до 330 000 з урахуванням зловживань з боку мирян.

Читайте також: Сексуальне насилля над дітьми в католицькій церкві: у Польщі оприлюднили дані за понад 60 років

Розслідування було замовлене Французькою католицькою церквою в 2018 році. Більш як два з половиною роки пішли на вивчення судових, поліцейських і церковних документів, а також на бесіди з потерпілими та свідками.

Комісія виявила докази для обвинувачення від 2 900 до 3 200 гвалтівників мінімум. У звіті обсягом майже 2500 сторінок ідеться, що «переважна більшість» жертв були хлопчиками передпідліткового віку з різних соціальних верств.

Фото з сайту rte.ie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-