Тисячі голландців вийшли на протест проти COVID-обмежень

Тисячі голландців вийшли на протест проти COVID-обмежень

Фото, відео
Укрінформ
У Гаазі пройшли протести проти коронавірусних обмежень, центр міста пильнують правоохоронці.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“У Гаазі у парку Малівельд, де зазвичай проходять мітинги, тисячі демонстрантів протестували проти обмежувальних заходів через коронавірус”, - йдеться у повідомленні.

Через мітинг у Гаазі трамваї та автобуси у центрі міста змінили напрямок руху. Також деякі дороги були перекриті для автомобілістів.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах знову запроваджують обмежувальні заходи через сплеск захворюваності на COVID-19.

Зокрема, вже відсьогодні громадян закликають працювати переважно з дому.

А від 6 листопада в країні знову необхідно буде дотримуватися соціальної дистанції 1,5 метра, носити маску в громадських місцях.

Читайте також: Ізраїль змінив «карантинні» правила в’їзду для туристів

Водночас документ, що підтверджує вакцинацію або перенесене захворювання на COVID-19, чи негативний тест на коронавірус буде обов’язковим від 6 листопада не лише під час відвідування закладів громадського харчування, а й у магазинах, розважальних центрах, театрах, кінотеатрах, музеях, спортзалах і на ярмарках.

Прем'єр-міністр наголосив: якщо жителі Нідерландів не дотримуватимуться обмежувальних заходів, то вже наступного тижня можуть запровадити ще жорсткіші.

“Якщо доведеться зробити ще один крок, то його буде зроблено. І тоді доведеться вибирати між закриттям закладів громадського харчування та запровадженням обмежень для невакцинованих”, – заявив Рютте.

Відповідне рішення уряд має ухвалити 12 листопада.

Читайте також: У Лондоні - протест напередодні кліматичного саміту: вимагають відмовитися від викопного палива

За даними Національного інституту охорони здоров’я Нідерландів (RIVM), за минулий тиждень у країні виявилися позитивними 54 тисячі тестів на коронавірус, що на 39% більше, ніж тижнем раніше.

У світі станом на ранок 7 листопада зафіксовано понад 250,2 млн випадків зараження коронавірусом, понад 226,5 млн людей уже одужали.

Фото: Omroep West

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-