Нелегали на кордоні з боку Білорусі атакували польських військових

Нелегали на кордоні з боку Білорусі атакували польських військових

Відео
Укрінформ
Нелегальні мігранти, які за підтримки білоруських служб намагаються перетнути білорусько-польський кордон, у неділю атакували польських військовослужбовців.

Відповідне відео у Tвітері розмістило в неділю Міністерство національної оборони Польщі.

“Група мігрантів, молодих чоловіків, у присутності принаймні одного білоруса сьогодні атакувала наші пости”, - повідомили в міністерстві.

Як повідомлялося, на польсько-білоруському кордоні поряд з прикордонниками завдання виконують близько 10 тисяч польських військовослужбовців.

МЗС Польщі у суботу повідомило, що зовнішньополітичне відомство Іраку наказало Білорусі закрити два своїх консульства у Багдаді й Ірбілі. Варшава подякувала Багдаду за це рішення. Як відомо, найбільше серед нелегальних мігрантів, які намагаються потрапити до Польщі, є саме громадян Іраку.

За повідомленням Прикордонної служби Польщі, за минулу добу, 6 листопада, зафіксовано 240 спроб нелегально перетнути кордон з боку Білорусі.

Читайте також: Франція звинуватила родину Лукашенка в організованій торгівлі людьми

Польща на початку вересня запровадила надзвичайний стан у населених пунктах поблизу кордону з Білоруссю, який, станом на сьогодні, діятиме до кінця листопада. Варшава звинувачує Мінськ у свідомому створенні міграційного тиску на спільному кордоні в рамах гібридних дій проти Польщі та ЄС. Режим Лукашенка створює сприятливі умови для приїзду до Білорусі мігрантів з півдня, зокрема Іраку, які потім спрямовуються на кордон з Польщею та Литвою.

Польща до середини наступного року хоче збудувати на кордоні з Білоруссю загородження висотою 5,5 метрів, обладнане системами моніторингу та фіксації руху.

Фото: wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-