Франція звинуватила родину Лукашенка в організованій торгівлі людьми

Франція звинуватила родину Лукашенка в організованій торгівлі людьми

Укрінформ
Родичі Олександра Лукашенка цілеспрямовано організовують поїздки мігрантів, які прибувають в Білорусь, до кордонів з країнами Європейського Союзу.

Про це заявив державний секретар у європейських справах при МЗС Франції Клеман Бон, повідомляє Укрінформ із посиланням на DW.

Водночас він не назвав конкретних імен. За словами Бона, мета білоруської сторони – послабити та роз'єднати ЄС.

На думку Бона, Лукашенко хоче заманити Євросоюз у пастку, стверджуючи, що Європа порушує власні принципи. Представник МЗС Франції закликав діяти "рішуче та гуманно" у ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Читайте також: Польща збільшить кількість військовослужбовців на кордоні з Білоруссю

Як повідомлялося, у травні Лукашенко заявив, що Мінськ більше не стримуватиме біженців від подальшого прямування до країн ЄС. Після цього різко посилився потік нелегальних мігрантів, насамперед до Литви, та потім до Польщі. Внаслідок конфлікту на кордоні Польщі та Білорусі вже загинуло декілька мігрантів.

Брюссель звинуватив Мінськ у навмисному провокуванні міграційної кризи у відповідь на санкції, які Європа запровадила щодо режиму Лукашенка.

У вересні голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зазначила, що Євросоюз готовий протистояти "гібридній атаці", до якої білоруська влада залучає мігрантів.

Читайте також: У Німеччині кажуть, що потік нелегальних мігрантів з території Білорусі триває

ЄС готує п'ятий пакет санкцій щодо режиму Лукашенка через використання ним мігрантів як інструмента проти Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-