У Німеччині кажуть, що потік нелегальних мігрантів з території Білорусі триває

У Німеччині кажуть, що потік нелегальних мігрантів з території Білорусі триває

Укрінформ
На відміну від міграційної хвилі 2015 року та інших років, коли люди здебільшого прибували в ЄС без документів, нинішня ситуація дозволяє точно встановити, що потік нелегальних мігрантів у Німеччину через Польщу йде саме з території Білорусі.

На це звернув увагу представник МВС ФРН Петер Альтер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Насправді особливістю є те, що в порівнянні з іншими міграційними рухами, наприклад, 2015-2016 років, коли ми часто стикалися з ситуаціями, коли люди не мали з собою документів, зараз майже всі мають паспорти, а в них є штемпель, поставлений при в’їзді в Білорусь. Отже, для поліціянтів здебільшого цілком зрозумілим є, куди люди прибули до того, як перетнули кордон Європейського Союзу», - заявив Альтер на брифінгу в понеділок.

Читайте також: Польща побудує «стіну» на кордонах з Білоруссю, Росією та Україною

За даними німецького МВС, поліціянти з початку року і до кінця минулого тижня зафіксували понад 6 100 спроб нелегального перетину польсько-німецького кордону людьми, які прибули через Білорусь.

Тренд збільшення кількості перетинів кордону переломити поки не вдається, визнав представник МВС.

Раніше глава Міністерства внутрішніх справ Горст Зеегофер поінформував, що федеральна поліція надіслала на допомогу колегам землі Бранденбург 800 своїх співробітників. Він також поклав відповідальність за ситуацію на режим у Мінську, а також Москву.

Читайте також: У Польщі кажуть про 524 спроби незаконного перетину кордону з Білорусі за добу

Нагадаємо: після запровадження Євросоюзом санкцій проти режиму Александра Лукашенка, Мінськ вдався заходів тиску на з метою змусити Брюссель відмовитись від санкцій. «Гібридною зброєю» стали біженці: Білорусь розширює перелік країн, яким дозволено в’їзд без віз власне в Білорусь і розповсюджує інформацію, що після цього ті зможуть без перешкод в’їхати в ЄС. Таким чином режим фактично заохочує людей з Іраку, Афганістану, африканських країн вирушати в напрямку Європи.

Читайте також: Німеччина посилює кордон з Польщею через нелегалів з Білорусі

У липні очільниця МВС Литви Агне Білотайте на засіданні комітетів Європарламенту із закордонних та внутрішніх справ навела докази того, що біженці організовано доставляються в Білорусь, а потім – на кордони Євросоюзу. Це - документи затриманих мігрантів із позначками прикордонних та міграційних органів Білорусі, авіаційні квитки «в один бік» та туристичні ваучери, що організовувалися за допомогою турагентства, асоційованого з адміністрацією Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-