Німеччина посилює кордон з Польщею через нелегалів з Білорусі

Німеччина посилює кордон з Польщею через нелегалів з Білорусі

Укрінформ
Німецька сторона посилила поліцейськими контроль на своєму східному кордоні з Польщею у відповідь на збільшення потоку нелегальних мігрантів із території Білорусі.

Про це заявив у інтерв’ю виданню Bild am Sonntag міністр внутрішніх справ ФРН Горст Зеегофер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На німецько-польському кордоні ми вже посилили прикордонну охорону вісьмома сотнями федеральних поліцейських. Тож на даний момент там працюють сотні офіцерів. У разі потреби я готовий піти ще далі», - заявив міністр.

Читайте також: Лукашенко скасував масковий режим у Білорусі, що «тисне на людей»

Якщо ситуація на німецько-польському кордоні не покращиться, додав він, то можна буде розглянути питання щодо посилення загального контролю на цьому напрямку, в прикордонній зоні в координації з Польщею та землею ФРН Бранденбург. Проте це рішення прийматиме вже наступний уряд (нинішній федеральний уряд ФРН формально працює до 26 жовтня, до першого засідання Бундестагу нового скликання, після чого і до моменту призначення нового уряду нинішні міністри матимуть статус таких, що виконують обов’язки – ред).

Читайте також: Прем'єр Польщі: Є відео з дронів, як у Білорусі мігрантів організовано везуть до кордону

Зеегофер також висловив переконання, що ЄС має законні права захищати свої зовнішні кордони. Він зауважив, що всередині ЄС у принципі не повинно бути контролю на кордонах, але це працює лише в тому випадку, якщо працює охорона зовнішнього кордону. «Будь-хто, хто бажає в’їхати в країну, повинен відповідати вимогам, і це необхідно перевіряти», - сказав міністр у відповідь на запитання, чи повинна Європа будувати навколо себе мури.

Глава німецького МВС попередив, що наразі відчувається збільшення притоку нелегальних мігрантів до Німеччини з різних сторін, що міграційний тиск на Німеччину та Європу загалом усе ще великий, і закликав бути пильними.

За даними МВС, цьогоріч із Білорусі через Польщу вже було зафіксовано 6162 несанкціонованих в’їздів.

Читайте також: Польща зафіксувала чергову рекордну «хвилю» нелегалів з Білорусі

Минулого тижня Німеччина продовжила ще на шість місяців контроль на німецько-австрійському кордоні, де з 2015 року спостерігається в’їзд нелегальних мігрантів так званим Балканським маршрутом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-