Польща зафіксувала чергову рекордну «хвилю» нелегалів з Білорусі

Польща зафіксувала чергову рекордну «хвилю» нелегалів з Білорусі

Укрінформ
У Польщі за минулу добу, 6 жовтня, зафіксували 667 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону, що є черговим рекордом від початку міграційної кризи на кордоні.

Про це інформує у Твіттері Прикордонна служба Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

«Чергові рекорди: напередодні, 6 жовтня, прикордонники зафіксували 667 спроб нелегального перетину кордону з Білорусі до Польщі. Затримано 7 іммігрантів, громадян Туреччини, решті спроб вдалося запобігти»,- повідомляє Прикордонна служба Польщі.

Як зазначається, за допомогу нелегальним мігрантам перетнути кордон затримано 13 осіб: трьох поляків та 10 іноземців.

Міністерство національної оборони Польщі повідомило у Твіттері, що білоруські служби активно використовують дітей, аби посилити міграційний тиск на Польщу. Відомство розмістило відео, де нелегальний мігрант з дитиною позує білоруському солдатові, який робить його фотографію.

Читайте також: У Польщі за добу затримали понад 300 нелегалів з Білорусі

Як відомо, Польща на початку вересня запровадила на 30 днів надзвичайний стан у 183 населених пунктах Підляського і Люблінського воєводств, які межують з Білоруссю. Згодом НС було продовжено на 60 днів – до кінця листопада.

Польща та країни Балтії звинувачують режим Лукашенка у гібридних діях проти країн ЄС через штучне створення міграційного тиску на кордоні.

Фото: Прикордонна служба Польщі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-