Польща побудує «стіну» на кордонах з Білоруссю, Росією та Україною

Польща побудує «стіну» на кордонах з Білоруссю, Росією та Україною

Укрінформ
Нижня палата польського парламенту під час голосування у четвер підтримала ініціативу уряду щодо будівництва на зовнішньому кордоні Польщі з ЄС (лінія кордону з Росією, Білоруссю та Україною) добре обладнаного загородження.

За це рішення проголосували 274 депутати правлячої Об’єднаної правиці, націоналістичної Конфедерації та Польської селянської партії, проти – 174 депутати ліберальних та лівих партій, передає кореспондент Укрінформу.

Спецзаконом передбачається будівництво сучасного високого загородження, обладнаного системами відеомоніторингу і фіксації руху вартістю понад 1,6 млрд злотих (понад 400 млн дол.).

Реалізація проєкту відбуватиметься поза тендерними процедурами в у прискореному режимі.

Читайте також: Білоруси знімають пропагандистські ролики з нелегалами біля польського кордону

Як повідомлялося, Польща на початку вересня запровадила надзвичайний стан у населених пунктах поблизу кордону з Білоруссю, який діятиме до кінця листопада. Варшава також розгорнула на кордоні з РБ загородження з колючого дроту. Утім, польські прикордонники неодноразово фіксували, як нелегальні мігранти нищать загородження, інколи за підтримки білоруських служб.

Щодня польсько-білоруський кордон намагається перетнути кількасот нелегальних мігрантів з Близького Сходу та країн Африки. Варшава звинувачує Мінськ у свідомому створенні міграційного тиску на спільному кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-