МЗС Польщі: режим Лукашенка тестує щільність нашого кордону

МЗС Польщі: режим Лукашенка тестує щільність нашого кордону

Укрінформ
Режим Лукашенка силами своїх спецслужб перевіряє, наскільки добре захищається кордон Польщі.

Так заступник глави МЗС Польщі Пьотр Вавжик прокоментував TVP.INFO інцидент з проникненням у ніч проти 2 листопада на територію РП з Білорусі трьох озброєних людей у формі, передає кореспондент Укрінформу.

“Режим (Лукашенка – ред.) тестує нас, наскільки щільним є наш кордон”, - сказав Вавжик.

За його словами, оскільки в Білорусі вогнепальну зброю не так легко придбати, можна зробити припущення, що кордон зі зброєю перетнули “функціонери білоруської держави”.

Читайте також: У мінському аеропорту затримали представницю телеканалу «Белсат»

Вавжик додав, що усі інциденти, пов’язані з киданням нелегальними мігрантами різних предметів у бік польських прикордонників та військовослужбовців на кордоні, “відбуваються за участю білоруських служб”.

Як повідомлялося, до МЗС Польщі 2 листопада викликали тимчасово повіреного у справах Білорусі у зв’язку з інцидентом щодо проникнення з території Білорусі до РП трьох невідомих людей у формі з вогнепальною зброєю. Під час зустрічі з білоруським дипломатом Вавжик підкреслив, що такого роду дії є “неприйнятними” і мають ознаки “цілеспрямованої ескалації”.

На інцидент уже відреагувала Єврокомісія. Речник ЄК Петер Стано заявив, що Брюссель вірить у здатність Варшави адекватно реагувати на такого роду випадки. Стано підкреслив: якщо інформація про інцидент підтвердиться, це буде черговою провокацією режиму Лукашенка проти ЄС та країн-членів Спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-