Кордон Польщі перетнули озброєні люди у формі – посла Білорусі викликали «на килим»

Кордон Польщі перетнули озброєні люди у формі – посла Білорусі викликали «на килим»

Укрінформ
З території Білорусі троє невідомих людей у формі з вогнепальною зброєю у вівторок уночі зайшли на польську територію і поспішно залишили її при їх виявленні польськими військовослужбовцями.

З приводу цієї надзвичайної події до МЗС Польщі викликали тимчасово повіреного у справах Білорусі в Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

“Чергова провокація! У ніч проти вівторка, 2 листопада, о 1:45 (за місцевим часом) польські солдати помітили на території Польщі трьох людей у формі з вогнепальною зброєю. Після спроби польського патруля встановити з ними контакт невідомі перезарядили зброю, а потім попрямували в бік кордону з Білоруссю”, - написав у Tвітері речник міністра-координатора з питань польських спецслужб Станіслав Жарин.

Він повідомив, що з цього приводу до МЗС Польщі у вівторок був викликаний тимчасово повірений у справах Білорусі в Польщі. Свій протест білоруській стороні направила також Прикордонна служба Польщі.

Читайте також: Білоруси знімають пропагандистські ролики з нелегалами біля польського кордону

У МЗС Польщі поінформували, що до міністерства був викликаний тимчасово повірений у справах Білорусі в Польщі Олександр Чесновський, з яким розмову провів заступник глави польського зовнішньополітичного відомства Пьотр Вавжик. Як зазначається, розмова стосувалася проникнення на територію Польщі з Білорусі неідентифікованих озброєних людей з вогнепальною зброєю. Вавжик під час розмови підкреслив, що такого роду дії є “неприйнятними” і мають ознаки “цілеспрямованої ескалації”.

Польський дипломат підкреслив, що Варшава разом з євроатлантичною спільнотою захищатиме зовнішні кордони ЄС від нелегальної міграції, організованої владою РБ. Вавжик повідомив, що з приводу цього інциденту МЗС Польщі направить Білорусі ноту протесту.

Як повідомлялося, Польща на початку вересня запровадила надзвичайний стан у населених пунктах поблизу кордону з Білоруссю, який, станом на сьогодні, діятиме до кінця листопада. Варшава також розгорнула на кордоні з РБ загородження з колючого дроту.

Читайте також: У Польщі погодили будівництво «стіни» на кордонах з трьома країнами, серед них - Україна

Польський парламент минулого тижня проголосував за спецзакон щодо будівництва добре обладнаного загородження на зовнішньому кордоні Польщі з ЄС (лінія кордону з Білоруссю, Росією та Україною). Так звану стіну на кордоні планують збудувати у першому півріччі наступного року.

Від серпня польські прикордонники виявили понад 30 тис. спроб нелегального перетину кордону Польщі з Білоруссю мігрантами з Близького Сходу та Африки.

За минулу добу, 2 листопада, зафіксовано 351 спробу нелегального перетину кордону Польщі з боку Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-