Ердоган не поїхав на саміт у Глазго з причин безпеки

Ердоган не поїхав на саміт у Глазго з причин безпеки

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган скасував плани щодо участі в конференції ООН з питань зміни клімату COP26 у Глазго після того, як не було виконано вимоги щодо заходів безпеки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву президента, якого цитує СNN Türk.

«У нас були вимоги щодо протоколу безпеки, які ми просили забезпечити на саміті лідерів ООН зі зміни клімату у Глазго. Це стандартні протоколи, які завжди застосовувалися до нас та до всіх інших лідерів під час міжнародних візитів. Однак в останній момент нам повідомили, що їх дотримання не можна забезпечити… Це також не відповідало дипломатичним звичаям. Ми не могли на це піти», - сказав президент Ердоган під час спілкування з журналістами після саміту «двадцятки» в Римі.

За його словами, до розв'язання питання долучився також прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Читайте також: В ООН заявляють, що зміни клімату запустили екстремальні явища

«Спочатку він (Джонсон - ред.) сказав, що проблема вирішена. Але в останній момент відбулися зміни, і він повідомив, що труднощі виникли з боку Шотландії. Коли наші вимоги не були задоволені, ми відмовилися від поїздки в Глазго», - пояснив Ердоган.

Президент Туреччини наголосив, що мова йшла не лише про безпеку турецької делегації, а й про репутацію країни.

Як повідомлялося, на початку жовтня цього року парламент Туреччини ратифікував Паризьку кліматичну угоду. Туреччина була однією з перших країн, які підписали Паризьку угоду у 2016 році, але ратифікувала її останньою з країн «двадцятки».

Конференція ООН з питань зміни клімату COP26 відкрилася у неділю, 31 жовтня, у шотландському м.Глазго.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-