Прем’єр Польщі назвав Polexit фейком опозиції

Прем’єр Польщі назвав Polexit фейком опозиції

Укрінформ
Чинне керівництво Польщі ніколи не порушувало питання ймовірного виходу країни з ЄС, а Polexit є фейком, створеним опозицією для боротьби з владою.

Про це під час дискусії в Сеймі заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

“Polexit - це фейкньюс, звичайнісінька брехня”, - зазначив Моравецький. За його словами, це є “великою брехнею Туска”.

Він підкреслив, що цей термін придумали піарники опозиції, які використовують його для боротьби з владою. А провладна коаліція ніколи на ставила на порядок денний питання виходу країни з ЄС.

За словами Моравецького, опозиційна “Громадянська платформа” не має програми дій, тож придумує демонів, з якими потім намагається боротися. Водночас він підкреслив: якщо Польща хоче зберегти вірність конституції, вона повинна зберігати свою автономність і суверенітет.

Читайте також: Туск закликав співвітчизників «рятувати Польщу» від виходу з ЄС

Моравецький зауважив, що опозиція хоче, аби Польща “покірно стояла в кутку” й погоджувалася на все, що кажуть в ЄС. “Але це не є нормальною позицією, оскільки хто не поважає себе, не матиме поваги в інших”, - наголосив глава уряду.

При цьому він зазначив, що польська влада каже “ні” єдиній європейській країні з центром у Брюсселі, оскільки це є “черговою хворою концепцією лівих ідеологів”

Як повідомлялося, конституційний суд Польщі 7 жовтня визнав неконституційним верховенство деяких положень договорів ЄС над Основним законом держави. Розгляд цього питання здійснювався за запитом Моравецького.

Читайте також: В ЄС не поступляться Польщі через скандальне рішення Конституційного трибуналу

Глава уряду привітав рішення КС, водночас зазначивши, що Польща залишатиметься в Євросоюзі. За його словами, схожі рішення раніше приймали інші держави євроспільноти, тож неприпустимо ставитися до Польщі як до країни другої категорії.

Польська ліберальна опозиція твердить, що рішення КС є першим юридичним кроком до виходу країни з Євросоюзу. З цього приводу минулої неділі у Варшаві та інших містах відбулися великі антиурядові акції протесту.

Свої застереження у зв’язку з рішенням КС Польщі висловили Єврокомісія та Європарламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-