У Росії ще два ЗМІ визнали «іноагентами»

У Росії ще два ЗМІ визнали «іноагентами»

Укрінформ
Мін'юст Росії включив до реєстру іноземних ЗМІ-іноагентів ТОВ "Москоу діджитал медіа" (видання Republic) і АТ "РС-Балт" (інформагентство "Росбалт").

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відомство на своєму сайті.

«15 жовтня 2021 р. на виконання вимог чинного законодавства РФ до реєстру іноземних засобів масової інформації, що виконують функції іноземного агента, включені товариство з обмеженою відповідальністю «Москоу діджитал медіа» і акціонерне товариство «РС-Балт»», - заявили у відомстві.

Читайте також: В ОБСЄ нагадали Росії: оголошення ЗМІ іноагентами порушує свободу слова

Інтерфакс зазначає, що АТ "РС-Балт" зареєстровано в Санкт-Петербурзі, гендиректором компанії є Лариса Афоніна.

Гендиректором "Москоу діджитал медіа" є Олександр Вінокуров, а бенефіціаром - власник телеканалу "Дождь" (визнаний у Росії ЗМІ-іноагентом) Наталія Сіндєєва.

Читайте також: Засновник Bellingcat: Зарахування до «іноземних агентів» у РФ не вплине на нашу роботу

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2017 року в Росії був ухвалений закон, якийдозволяє визнавати "іноземними агентами" засоби масової інформації, які отримують фінансування з-за кордону. Мін'юст відніс до "іноагентів" десять ЗМІ: "Голос Америки", "Idel.Реалии", "Кавказ.Реалии", "Крым.Реалии", телеканал "Настоящее время", Татаро-башкирську службу Радіо Свобода (Azatliq Radiosi), Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (PВЄ/PC), "Сибирь.Реалии", "Север.Реалии" і "Фактограф".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-