В ОБСЄ нагадали Росії: оголошення ЗМІ іноагентами порушує свободу слова

В ОБСЄ нагадали Росії: оголошення ЗМІ іноагентами порушує свободу слова

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Тереза Рібейро закликала російську владу відмовитися від практики визначення журналістів та медіа як "іноземних агентів".

Як передає Укрінформ, заява Терези Рібейро опублікована на сайті ОБСЄ.

"Я ще раз закликаю російську владу відмовитися від особливого режиму, пов'язаного зі статусом "іноземного агента", у тому числі від пов'язаних із цим адміністративних та кримінальних санкцій. Адже це спричиняє непропорційне втручання у свободу вираження поглядів та свободу медіа", - заявила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Вона звернула увагу на повідомлення про те, що 28 вересня ФСБ Росії затвердила величезний перелік несекретних військових та військово-технічних тем, щодо яких особа не може збирати інформацію, інакше її можуть оголосити "іноземним агентом".

Читайте також: У Москві журналісти протестували проти визнання ЗМІ іноагентами: є затримані

Рібейро зазначила, що це рішення може сильно обмежити розповсюдження іншої відкритої інформації у суспільному просторі - а отже, перешкоджатиме вільній та незалежній журналістиці.

Як повідомлялося, речник ЄС Пітер Стано назвав проявом загальної політики залякування та репресій тиск, який влада Росії чинила на провідні інтернет-платформи з метою примусити їх видалити застосунки запропонованого опозицією "розумного голосування" на виборах Держдуми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-