Засновник Bellingcat: Зарахування до «іноземних агентів» у РФ не вплине на нашу роботу

Засновник Bellingcat: Зарахування до «іноземних агентів» у РФ не вплине на нашу роботу

Ексклюзив
Укрінформ
Росія зарахувала команду Bellingcat до "іноземних агентів", оскільки дуже боїться результатів роботи журналістів-розслідувачів.

В ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу в Гаазі засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Гіґґінс зазначив, що у такий спосіб російська влада намагається перешкодити їхнім розслідуванням.

“Це явна спроба ускладнити для російських ЗМІ роботу та висвітлення наших висновків, а також ускладнити доступ до нашої інформації для росіян. Це все є частиною зусиль РФ, спрямованих на придушення критичного мислення як усередині країни, так і за кордоном. Однак це не вплине на нашу роботу”, - сказав Гіґґінс.

Читайте також: Росія перетворюється на інформаційне гето

За інформацією NOS, міністерство юстиції РФ визначило міжнародний колектив розслідувачів Bellingcat "іноземним агентом" (ця журналістська платформа зареєстрована в Нідерландах). Відповідний статус також отримали дев’ять журналістів, серед них співробітник російської служби BBC.

Bellingcat роками не дає спокою владі РФ, зокрема у зв’язку з розслідуванням отруєння Навального та знищення російським “Буком“ пасажирського літака рейсу MH17.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна група Bellingcat назвала фейком трейлер фільму про “вагнерівців”, який почали розповсюджувати в інтернеті начебто під авторством цієї команди.

Читайте також: В ОБСЄ нагадали Росії: оголошення ЗМІ іноагентами порушує свободу слова

“Ми не знаємо, хто стоїть за фейковим трейлером, це можуть бути просто фанати, які хочуть побачити фільм… Netflix не має нічого спільного з документальним фільмом, і нам ще треба придумати остаточну назву”, - зазначив у коментарі Укрінформу Гіґґінс.

Він наголосив, що команда продовжує працювати над фільмом. За його словами, текстова версія розслідування має бути готова до кінця жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-