Які ЗМІ назвати

Які ЗМІ назвати "іноагентами", Мін'юст РФ визначитиме " на свій смак"

Оновлено
Укрінформ
Держдума РФ прийняла в третьому (останньому) читанні закон, що дозволяє відносити закордонні ЗМІ до категорії іноземних агентів. 

Трансляція засідання велася на сайті ДД.

Депутати Державної думи ухвалили в третьому читанні законопроект, який дозволяє визнавати закордонні ЗМІ іноземними агентами. За документ проголосували всі 414 присутніх на засіданні депутатів. Тепер законопроект має бути розглянутий Радою Федерації, а після затвердження - відправлений на підпис президенту.

Підтриманий у другому читанні законопроект дозволить Мін'юсту визнати іноземним ЗМІ будь-яку «структуру», яка знаходиться за кордоном і поширює інформацію. Це формулювання поширюється в тому числі на соцмережі. Якщо така «структура» при цьому отримує гроші від іноземних джерел, то Мін'юст зможе оголосити її іноземним агентом. Жодних додаткових критеріїв відбору в законі немає, глава комітету Держдуми з інформаційної політики Леонід Левін заявив, що Мін'юст сам розробить принцип відбору іноземних агентів.

Читайте також: Кремль наказав великим компаніям "клепати" позитив для ЗМІ - Reuters

13 листопада RT подав до Мін'юсту США документи про реєстрацію як іноземного агента. Представники каналу не вказали, на чиї гроші вони працюють, пославшись на те, що кінцевий бенефіціар їм невідомий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-