До МЗС Польщі знову викликали білоруського дипломата

До МЗС Польщі знову викликали білоруського дипломата

Укрінформ
Тимчасово повірений у справах Білорусі в Польщі Олександр Чесновський у четвер був викликаний до МЗС РП у зв’язку із ситуацією на кордоні.

Про це повідомляє польське зовнішньополітичне відомство, передає кореспондент Укрінформу.

“Розмова стосувалася ситуації на польсько-білоруському кордоні, яка постійно погіршується; загроз і ризиків, що виникають через дії Білорусі; неможливості прибуття до Білорусі гуманітарного конвою, направленого Польщею”, - заявили у МЗС.

Як повідомлялося, Чесновського вже викликали до МЗС Польщі 8 жовтня.

Читайте також: У Польщі впіймали підозрюваного у шпигунстві для Білорусі

Польща на початку вересня запровадила на 30 днів надзвичайний стан у 183 населених пунктах Підляського і Люблінського воєводств, які межують з Білоруссю. Згодом НС було продовжено на 60 днів – до кінця листопада.

Польща та країни Балтії звинувачують режим Лукашенка у гібридних діях проти країн ЄС через штучне створення міграційного тиску на кордоні. Від початку жовтня польські прикордонники зафіксували понад 7 тис. спроб нелегального перетину кордону з боку Білорусі мігрантами з Близького Сходу та Африки.

Читайте також: Польща хоче збудувати сучасне загородження на кордоні з Білоруссю

Варшава також звинувачує Білорусь в агресивних діях. Зокрема, польські прикордонники заявляли, що білоруські служби здійснюють провокації щодо польських патрулів: ціляться у них із вогнепальної зброї, стріляють, кидають різні предмети в їхній бік.

Фото: Lukas Plewnia / flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-