Польща хоче збудувати сучасне загородження на кордоні з Білоруссю

Польща хоче збудувати сучасне загородження на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Уряд Польщі вийшов з ініціативою спорудження на кордоні з Білоруссю добре обладнаного загородження вартістю пів мільярда злотих (близько 130 млн доларів).

Рада міністрів РП у вівторок затвердила з цього приводу проєкт спецзакону, який може бути розглянуто у Сеймі Польщі цього тижня, передає кореспондент Укрінформу.

За словами глави МВС Польщі Маріуша Камінського, йдеться про будівництво на кордоні «серйозного, високого загородження, обладнаного системами відеомоніторингу і фіксації руху».

Речник польського уряду Пьотр Мюллер повідомив у середу, що влада не розраховує на зменшення найближчим часом міграційного тиску на відрізку кордону з Білоруссю. Відтак, потрібно здійснити кроки, щоб посилити захист кордону. Не реалізацію проєкту уряд зарезервував 500 млн злотих.

Маршалок Сейму Елжбєта Вітек поінформувала у середу, що голосування за спецзакон може відбутися вже у четвер ввечері.

Читайте також: Білоруси знімають пропагандистські ролики з нелегалами біля польського кордону

Як повідомлялося, Польща на початку вересня запровадила надзвичайний стан у населених пунктах поблизу кордону з Білоруссю, який наразі діятиме до кінця листопада. Варшава також розгорнула на кордоні з РБ загородження з колючого дроту. Утім, польські прикордонники неодноразово фіксували нищення загородження з боку нелегальних мігрантів, зокрема і за підтримки білоруських служб. Щодня польсько-білоруський кордон намагається перетнути кількасот нелегальних мігрантів з Близького Сходу та країн Африки. Варшава звинувачує Мінськ у свідомому створенні міграційного тиску на спільному кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-