Pfizer починає нову фазу випробувань пігулок для профілактики COVID-19

Pfizer починає нову фазу випробувань пігулок для профілактики COVID-19

Укрінформ
Компанія Pfizer оголосила про початок наступної фази випробувань перорального противірусного препарату PF-07321332 для профілактики від коронавірусної хвороби.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз компанії.

"У випадку успіху ми вважаємо, що ця терапія може допомогти зупинити вірус на ранній стадії - ще до того, як у нього з’явиться можливість широко розповсюдитися, потенційно запобігаючи симптоматичному захворюванню тих, хто піддався його впливу та пригнічуючи початок інфекції у інших", - сказав президент науково-дослідних та медичних досліджень компанії Pfizer доктор Мікаель Дольстен.

Читайте також: Директор Pfizer переконаний, що світ може повернутися до нормального життя за рік

Як зазначається, випробування фази 2/3 є частиною глобальної програми клінічних досліджень і охоплює до 2660 осіб, яким виповнилося 18 років і які живуть в одному місці з особою із підтвердженою симптоматичною інфекцією SARS-CoV-2.

Учасників розділять на дві групи – одним будуть давати препарат PF-07321332, іншим плацебо двічі на день протягом 5 чи 10 днів.

Основною метою є оцінити безпеку та ефективність для запобігання підтвердженої інфекції SARS-CoV-2 та її симптомів до 14 дня.

Читайте також: Україна отримала ультраморозильники для вакцини Pfizer у межах COVAX

За даними компанії, результати клінічного випробування першої фази показали, що PF-07321332 безпечний і добре переноситься.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 27 вересня зафіксували 232 602 292 випадки зараження коронавірусом. Зокрема, зареєстровано 4 761 948 смертей, одужали 209 239 576 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-