Україна отримала ультраморозильники для вакцини Pfizer у межах COVAX

Україна отримала ультраморозильники для вакцини Pfizer у межах COVAX

Укрінформ
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в рамках ініціативи COVAX доставив в Україну 3 морозильні камери для зберігання вакцини Pfizer від COVID-19 за ультранизьких температур.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

«Найближчі місяці ми очікуємо щотижневі поставки по майже півмільйона доз вакцини Comirnaty від Pfizer-Biontech, отже, потребуємо більше обладнання для логістичних ланцюгів. Ультрахолодові морозильники для вакцини допоможуть нам надійно зберігати цю вакцину і захищати все більше українців від небезпечного COVID-19. Ми вдячні партнерам, які підтримують нас у цьому відповідальному процесі», - сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Морозильні камери з діапазоном температур від -40°C до -86°C виробництва Vestfrost, Данія, будуть встановлені на складі ДП "УкрМедПостач" Міністерства охорони здоров'я України.

Читайте також: Школи, які уже виконали норматив уряду щодо вакцинації: скільки їх

Зазначається, що закупівля додаткових ультрахолодових морозильників дозволяє збільшити потужності України щодо зберігання на національному рівні вакцини Pfizer, яка потребує наднизьких температурних умов від -60°C до -80°C.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Також Україна продовжить отримувати вакцини від COVID-19 у рамках COVAX, безпрецедентної ініціативи глобальної солідарності задля забезпечення рівного доступу до вакцин від COVID-19 для всіх країн. На сьогодні 4 325 910 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna та AstraZeneca) були доставлені в Україну в рамках COVAX.

Читайте також: Британія та Південна Корея домовилися обмінятися вакцинами

Як повідомлялося, ініціатива COVAX спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19. COVAX працює з організаціями громадянського суспільства, виробниками вакцин, урядами США, Великої британії, Європейського Союзу, зі Світовим банком та іншими.

Фото: ЮНІСЕФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-