Кандидат у канцлери Лашет: ЄС як ніколи важливий в ці нестабільні часи

Кандидат у канцлери Лашет: ЄС як ніколи важливий в ці нестабільні часи

Укрінформ
Кандидат у канцлери ФРН від консервативного блоку ХДС/ХСС Армін Лашет підкреслив важливість збереження і розвитку проєкту ЄС попри всі внутрішні розбіжності.

Про це він заявив у суботу під час виступу у своєму рідному місці Аахен у рамках передвиборчих перегонів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, вкрай важливо, щоб ЄС тримався разом – від заходу до сходу, попри розбіжності.

«Ми не зможемо утримати разом цю Європу без країн східної Європи - Польщі, країн Балтії, Угорщини. Попри всі суперечки та всі сварки цей великий, найбільший проєкт з часів завершення Другої світової війни – ЄС - є важливим як ніколи в ці нестабільні часи», - підкреслив політик. Він зазначив, що просувати та розвивати цю спадщину є завданням наступного уряду.

Читайте також: Меркель підтримає кандидата в канцлери від ХДС на останньому етапі

Лашет зауважив при цьому, що в разі перемоги конкурентів, соціал-демократів, може з’явитися «червоно-червоно-зелений» (СДПН, Ліві, «Зелені») уряд, який не впорається з цим завданням. Країна, наполягає він, потребує стабільного уряду, який буде триматися нинішнього курсу в зовнішньополітичних та безпекових питаннях.

Кандидат нагадав, що Ліві, зокрема, хочуть, щоб Німеччина вийшла з НАТО, вони виступають проти цього блоку, «хочуть іншу республіку», отже «вони не мають бути в уряді».

Читайте також: Лашет пригрозив Росії санкціями у разі використання Nord Stream 2 проти України

Ще більше критики дісталось від консервативного політика правопопулістам з «Альтернативи для Німеччини», які, на переконання Лашета, «мають зникнути з Бундестагу, з парламентів скрізь по Німеччині, вони не мають права сидіти в парламентах». Лашет аргументував свою позицію, зокрема тим, що представники правої партії вдаються до образ, настроюють людей одне проти одного, розколюють і поляризують суспільство, сіють ненависть, зневажливо говорять про людей інших релігій, інших культур навіть з трибуни Бундестагу.

Підтримати нового лідера ХДС в Аахен разом з ним прибула канцлер Ангела Меркель. Вона закликала голосувати за Лашета, за ХДС.

Читайте також: Меркель застерегла від коаліції з Лівою партією

Субота 25 вересня – останній перед парламентськими виборами день. Кандидати використовують години, що залишилися, щоб переконати тих, хто ще не визначився остаточно (таких, за оцінками, понад чверть населення). Наразі розрив між основними конкурентами – консерваторами та соціал-демократами - є мінімальним, за різними опитуваннями, від 1 до 3 процентів.

Голосування по всій країні почнеться в неділю о 8 ранку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-