Меркель застерегла від коаліції з Лівою партією

Меркель застерегла від коаліції з Лівою партією

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель різко розкритикувала можливість приходу до майбутнього федерального уряду Лівих і підтримала врешті-решт кандидата від блоку консерваторів Арміна Лашета.

Свою позицію, повідомляє кореспондент Укрінформу, вона виклала 7 вересня в промові в Бундестазі, яка, вочевидь, є останньою для неї в якості канцлера.

«Кращим шляхом для ФРН є федеральний уряд, очолюваний ХДС/ХСС з Арміном Лашетом на посаді федерального канцлера», - заявила Меркель, яка місяцями уникала «реклами» власної політичної сили. Вона зазначила, що такий уряд на чолі з консерваторами, буде виступати за «стабільність, надійність, поміркованість і золоту середину - саме те, що потрібно Німеччині».

Читайте також: Меркель і Макрон обговорили ситуацію в Афганістані

Майбутні вибори є особливими та вирішальними для вибору курсу, яким рухатиметься ФРН, зазначила глава уряду. Отже, за її словами, «не байдуже, хто буде правити цією країною». Меркель розкритикувала можливість формування уряду з Лівою партією у разі перемоги Соціал-демократичної партії.

«Або уряд зі СДПН і «Зеленими», які сприймають можливість підтримки Лівих, принаймні не виключають цього, або уряд на чолі з ХДС/ХСС», - сказала вона під вигукування з сектору Лівої партії: «Ганьба, Ганьба!».

«Саме це є питанням, про яке йдеться на виборах у Бундестаг, і ми зробимо все, щоб не дійшло до створення червоно-червоно-зеленої коаліції у Німеччині (СДПН-Ліві-«Зелені»), - заявив зі свого боку кандидат у канцлери від блоку Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів Армін Лашет, який був запрошений на засідання як прем’єр землі Північний Рейн-Вестфалія.

Читайте також: Німецькі соціал-демократи посилюють позиції

Між тим останнє опитування соціологічної служби INSA свідчить, що рейтинги консерваторів упали до 19 відсотків, найнижчого рівня з моменту заснування ФРН, тоді як СДПН набирає наразі 25%. «Зелені» користуються симпатією 17% виборців, Ліві – 7%.

Вибори в Бундестаг заплановані на 26 вересня. Участь у них візьмуть 47 партій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-