Меркель підтримає кандидата в канцлери від ХДС на останньому етапі

Меркель підтримає кандидата в канцлери від ХДС на останньому етапі

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель долучиться до передвиборчої кампанії Арміна Лашета, який веде консервативний блок ХДС/ХСС на вибори, на останньому етапі боротьби.

Про плани Меркель, яка залишить посаду глави уряду після 16 років, повідомив журналістам сам Лашет, передає кореспондент Укрінформу.

Представляючи в понеділок програму уряду він наголосив, що упродовж наступних днів плануються декілька їх з Меркель спільних виступів.

«Канцлер втручається у виборчу кампанію, це хороший сигнал», - сказав Лашет, який наразі є прем’єром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія.

Читайте також: Меркель застерегла від коаліції з Лівою партією

До цього часу Меркель фактично не втручалась у передвиборчу кампанію та не підтримувала партію, очільницею якої була 18 років (з 2000 до 2018 року). Лише минулого тижня вона вперше, з трибуни Бундестагу заявила, що «найкращим рішенням для Німеччини є федеральний уряд під керівництвом ХДС/ХСС з Арміном Лашетом на посаді федерального канцлера».

Напередодні виборів, 24 вересня, планується спільний виступ - «фінальний спринт» - Лашета, Меркель і глави ХСС Маркуса Зедера в Нюрнберзі.

Читайте також: Німеччина і США робитимуть усе, аби Україна залишалася транзитною державою – Меркель

Консерватори відчайдушно намагаються покращити свої позиції, які наразі не дозволяють розраховувати на те, що наступний уряд будуть формувати саме вони. Згідно з даними опитувань, менш ніж за два тижні до виборів блок ХДС/ХСС має підтримку 21% виборців, тоді як їх головні конкуренти, соціал-демократи, мають 26%.

У неділю на німецькому телебаченні відбулися другі за рахунком дебати основних кандидатів на посаду канцлера: Арміна Лашета, Олафа Шольфа (СДПН) і Анналени Бербок («Зелені»). Вдруге, на думку глядачів, переможцем на ній був Шольц.

Нагадаємо: вибори до Бундестагу відбудуться 26 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-