Лашет пригрозив Росії санкціями у разі використання Nord Stream 2 проти України

Лашет пригрозив Росії санкціями у разі використання Nord Stream 2 проти України

Укрінформ
Кандидат у канцлери ФРН від консервативного блоку партій (ХДС/ХСС) Армін Лашет погрожує санкціями щодо Росії у разі використання газопроводу «Північний потік-2» проти України.

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу, він заявив в інтерв’ю польській газеті Rzeczpospolita.

Трубопровід, підкреслив Лашет, не повинен використовуватися Росією як «геополітична зброя», як засіб тиску на Україну, інакше будуть застосовані санкції.

Лашет, прем'єр-міністр землі Північний Рейн-Вестфалія підкреслив: «Якщо Росія знову вчинить агресивні дії проти України, Німеччина вживатиме заходи на національному рівні та виступатиме за каральні заходи в межах Європейського Союзу». Це, додав він, має гарантувати, «що Росія не зможе використовувати трубопровід як геополітичну зброю».

Читайте також: Україна має усі важелі, щоб перешкодити комерційному використанню Nord Stream 2 - Вітренко

«Німецько-американська угода дає нам інструмент, за допомогою якого ми можемо спільно притягнути Росію до відповідальності за руйнівну діяльність», - зауважив політик. За його словами, «суверенітет і безпека України повинні бути пріоритетом зовнішньої політики Німеччини… Не можна погодитися з тим, що Росія порушує міжнародне право, нападає на західні демократії гібридними засобами або порушує основні права людини та громадянина у своїй країні».

Лашет бере участь у церемонії вшанування пам’яті у Варшаві 1 серпня. Цього дня 1944 року Польська Армія Крайова (Армія Крайова) підняла повстання проти нацистських окупантів.

Читайте також: Німеччина запевнила у готовності до консультацій щодо Nord Stream 2 – Офіс Президента

Газогін «Північний потік -2», який проходить через Балтійське море з Росії до Німеччини, має бути завершений найближчим часом. Польща та Україна багато років критикують проєкт через побоювання, що Росія може використати цей транспортний шлях, щоб обійти існуючі трубопроводи через обидві країни і таким чином чинити тиск, насамперед на Київ. Нещодавно Берлін і Вашингтон досягли угоди, згідно з якою США не чинитимуть опір добудові труби, а Німеччина зобов’язується вжити санкцій у разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-