В Італії затримали лідера каталонських сепаратистів

В Італії затримали лідера каталонських сепаратистів

Укрінформ
Екслідера руху за незалежність Каталонії Карлеса Пучдемона затримано на італійському острові Сардинія, Іспанія вимагає його екстрадиції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

В офісі Пучдемона заявили, що він прилетів із Брюсселя в Альгеро в четвер удень, щоб відвідати міжнародну виставку Adifolk і зустрітися з регіональним главою Сардинії та її омбудсменом.

«Після прибуття в аеропорт Альгеро його було зупинено італійською прикордонною поліцією. Завтра його буде передано в розпорядження суддів апеляційного суду Сассарі, який має право вирішувати, звільняти його чи екстрадувати», - йдеться в заяві.

Читайте також: Експрем'єр Каталонії оскаржив рішення Європарламенту про позбавлення імунітету

За словами адвоката політика, затримання було здійснено на підставі європейського ордера на арешт від 14 жовтня 2019 року, «дія якого, згідно з юридичною необхідністю, як заявили в Європейському суді, була призупинена».

Іспанія звинуватила колишнього главу каталонського уряду Карлеса Пучдемона в підбурюванні до заколоту, стверджуючи, що він допоміг організувати референдум про незалежність 2017 року, який іспанські суди визнали незаконним.

У березні Європейський парламент позбавив Пучдемона депутатського імунітету.

Пучдемон жив у добровільному вигнанні в Бельгії.

Читайте також: Іспанія видала європейський ордер на арешт Пучдемона

Як повідомлялося, референдум про незалежність Каталонії від Іспанії відбувся 1 жовтня 2017 року. У той час регіональним урядом Каталонії керував Карлес Пучдемон. Мадрид визнав проведення цього референдуму і його результати неконституційними.

У жовтні 2019 року Верховний суд Іспанії засудив до тривалого тюремного ув'язнення дев'ятьох каталонських політиків і громадських діячів за спробу відокремити Каталонію від Іспанії. Суд визнав їх винними в організації незаконного референдуму про суверенітет регіону і проголошення його незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-