Боррель висловить Лаврову позицію ЄС щодо виборів у Держдуму під час Генасамблеї ООН

Боррель висловить Лаврову позицію ЄС щодо виборів у Держдуму під час Генасамблеї ООН

Укрінформ
Високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель має намір зустрітися з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим у межах Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку та донести позицію ЄС щодо виборів до Держдуми.

Про це заявив речник ЄС Пітер Стано на брифінгу у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Без незалежної та неупередженої спостережної місії, яку зазвичай організовує ОБСЄ/БДІПЛ, важко побачити, як насправді були проведені ці вибори, але ми маємо повідомлення від незалежних місцевих спостерігачів, що там було багато порушень… Це питання - російські вибори та загальна ситуація - може стати предметом обговорення міністрів закордонних справ ЄС сьогодні ввечері. Також запланована зустріч високого представника з міністром закордонних справ Росії, і про це також ітиметься», - сказав речник ЄС.

Читайте також: Вибори в Росії відбулися в умовах тиску і репресій проти опозиційних політиків – ЄС

Відповідаючи на запитання, чи враховує європейська дипломатія наслідки демаршу, влаштованого російською стороною під час візиту високого представника ЄС до Москви у лютому, Стано зауважив, що за будь-яких обставин позиція ЄС буде передбачуваною, конструктивною та професійною.

«З нашої сторони можна чекати лише конструктивного залучення, спроби порушити ті питання, що належать до спільних інтересів або викликають занепокоєння ЄС. Росія є постійним членом Ради Безпеки ООН, тож є глобальні питання, які неможливо вирішити без її участі», - сказав Стано.

Читайте також: ЄС ніколи не визнає російські вибори в окупованому Криму

Як повідомлялося, Євросоюз занепокоєний тим, що вибори до Держдуми РФ проходили в атмосфері залякування опозиції й громадянського суспільства і за фактичної відсутності неупередженого міжнародного спостереження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-