ЄС ніколи не визнає російські «вибори» в окупованому Криму

ЄС ніколи не визнає російські «вибори» в окупованому Криму

Заява
Укрінформ
Євросоюз ніколи не визнаватиме результати російських виборів у Криму, який є територією України, і занепокоєний цілеспрямованими діями влади РФ, яка напередодні виборів до Держдуми роздала російські паспорти українським громадянам на тимчасово окупованих територіях.

Про це у понеділок у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми ніколи не визнаватимемо вибори у незаконно анексованому Криму, тому що Крим, - це Україна. Ми також занепокоєні тим фактом, що громадяни України та населення територій України на Сході, які поки зараз знаходяться поза контролем законної влади України, отримували (від Росії - ред.) паспорти з метою участі в цих російських виборах. Це суперечить духу Мінських угод, це суперечить цілям Мінських домовленостей. Ми закликаємо Росію, та очікуємо, що Росія утримуватиметься від дій, які йдуть всупереч зобов’язанням, що виходять з Мінських угод», - сказав Стано.

Читайте також: Україна введе санкції проти причетних до виборів у Держдуму на окупованих територіях - РНБО

Як повідомлялося, 17 вересня МЗС України висловило рішучий протест та засудило протиправну організацію і проведення Росією 17–19 вересня виборів депутатів до Державної думи на тимчасово окупованій території Криму і примусове залучення до участі у цих виборах громадян України з виданими їм у незаконний спосіб паспортами громадян Росії на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-