МЗС Молдови відреагувало на намір РФ відкрити виборчі дільниці у Придністров’ї

МЗС Молдови відреагувало на намір РФ відкрити виборчі дільниці у Придністров’ї

Укрінформ
Міністерство закордонних справ та євроінтеграції Молдови висловило жаль у зв'язку з наміром російської сторони відкрити 19 вересня 27 виборчих дільниць у Придністров'ї попри незгоду молдовського уряду.

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

"Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції шкодує, що, незважаючи на послідовну позицію, висловлену молдовською владою, російська сторона діяла таким чином, що не відповідає принципу суверенітету, територіальної цілісності Молдови та двосторонньої правової бази", - йдеться у заяві.

У МЗС наголосили, що раніше посольство РФ у Молдові звернулося до нього з проханням організувати проведення виборів на території країни. Офіційний Кишинів заявив, що немає жодних перешкод для відкриття виборчих дільниць у населених пунктах, що перебувають під контролем конституційної влади Молдови.

Читайте також: Україна призупиняє рух авто з Придністров’я без узгоджених чи нейтральних номерів

Водночас МЗС звернулося до російської сторони з проханням утриматися від відкриття 27 виборчих дільниць у Придністровському регіоні, оскільки там неможливо забезпечити необхідні умови безпеки для голосування.

Та всупереч цьому у Придністров'ї 17 вересня відкрили чотири виборчі дільниці, а 18 вересня на дільниці у Тирасполі проголосував так званий очільник регіону Вадим Красносельський. Завтра ж у Придністров'ї планують відкрити 27 дільниць.

Як повідомлялося, РФ 17-19 вересня проводить вибори до Держдуми.

Читайте також: До Держдуми РФ балотуються ті, хто керував так званою «русской весной» 2014 року – Гармаш

Раніше Верховна Рада України закликала міжнародну спільноту не визнавати легітимність цих виборів у зв’язку з наміром російської влади незаконно провести голосування на тимчасово окупованих територіях України, зокрема Криму та захоплених окремих районах Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-