Росія заблокувала проведення наради ОБСЄ у Варшаві

Росія заблокувала проведення наради ОБСЄ у Варшаві

Укрінформ
Сполучені Штати закликають Росію припинити блокувати проведення Щорічної наради ОБСЄ з огляду імплементації зобов'язань держав-учасниць у людському вимірі (HDIM), початок якої був запланований на 27 вересня у Варшаві.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн під час засідання Постійної ради Організації з безпеки та співробітництва у Європі у четвер, 16 вересня.

"Сполучені Штати не готові признати, що Щорічна нарада ОБСЄ з питань людського виміру цього року не відбудеться. Ми знову закликаємо Росію нарешті приєднатися до консенсусу щодо процедурних рішень стосовно Щорічної наради з питань людського виміру 2021 року", - заявила очільниця американської місії.

Читайте також: Україна повідомила ОБСЄ про обстріл Щастя окупантами

Вона наголосила на важливості проведення HDIM, "на якій представники уряду та громадянського суспільства збираються разом, щоб обговорити, наскільки держави-учасниці виконують свої зобов’язання та як покращити це виконання".

Раніше, 30 серпня, Острієн вже виступала із закликом до Росії на Постійній раді ОБСЄ припинити зривати проведення засідання Щорічної наради ОБСЄ з питань людського виміру. Вона вказувала на те, що Росія є єдиною країною з 57 держав-учасниць ОБСЄ, яка перешкоджає проведенню HDIM у цьому році.

Читайте також: Делегати ОБСЄ через загострення ситуації на сході України приїхали на КПВВ «Золоте»

Як відомо, Щорічна нарада з питань людського виміру, яку організовує Організація з Безпеки та Співробітництва в Європі, є найбільшою за кількістю учасників та широтою охоплення проблематики європейська конференція з теми прав людини. Вона об’єднує як офіційних урядових представників від усіх країн, членів ОБСЄ, так і репрезентантів громадянського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-