Делегати ОБСЄ через загострення ситуації на сході України приїхали на КПВВ «Золоте»

Делегати ОБСЄ через загострення ситуації на сході України приїхали на КПВВ «Золоте»

Укрінформ
Делегати від ОБСЄ через загострення ситуації в зоні проведення Операції об'єднаних сил провели зустріч з представниками Української сторони спільного центру контролю та координації припинення вогню в районі КПВВ «Золоте» Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«У зв’язку із загостренням безпекової ситуації в операційній зоні ООС директором центру запобігання конфліктів ОБСЄ пані Тула Йоржола та заступником голови моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Еттерінгтоном була ініційована зустріч з представниками Української сторони СЦКК, яка відбулась 15 вересня 2021 року в районі КПВВ «Золоте», - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі представники Української сторони СЦКК засудили недотримання з боку збройних формувань Російської Федерації режиму припинення вогню та обговорили питання загострення ситуації.

Представники ОБСЄ запевнили українську сторону у постійному моніторингу обстановки та пообіцяли вжити всіх необхідних заходів з метою запобігання порушенням режиму припинення вогню.

Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ, що у разі подальшого загострення обстановки та недотримання з боку ЗФ РФ режиму припинення вогню, Збройні сили України залишають за собою право надавати адекватну відповідь із залученням необхідних сил та засобів.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Від початку вересня загинули 4 українських бійців, 36 поранені

Як повідомляв Укрінформ, протягом 11-12 вересня бойовики обстріляли українських захисників, поранивши 13 осіб, крім того, загинули 4 військовослужбовці ЗСУ.

Також спостерігаються систематичні обстріли окупантами населених пунктів Новогнатівка, Верхньоторецьке, Кряківка, Мар'їнка, мінування місцевості в районі ділянки розведення сил і засобів №2 «Золоте», що несуть пряму загрозу життю військовослужбовців ЗСУ та цивільному населенню. Крім того, зафіксовано обстріл автомобіля Української сторони СЦКК в районі населеного пункту Шуми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-