Україна повідомила ОБСЄ про обстріл Щастя окупантами

Україна повідомила ОБСЄ про обстріл Щастя окупантами

Фото
Укрінформ
Російські окупаційні війська, які здійснили обстріли населеного пункту Щастя із застосуванням мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, завдали поранення цивільній особі, яка отримала осколкове поранення стегна і черепно-мозкову травму.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС з посиланням на інформацією української стороні СЦКК.

«16 вересня 2021 року з 06.40 до 07.50 з боку позицій ЗФ РФ, що знаходяться в районі Весела Гора, був здійснений обстріл населеного пункту Щастя із застосуванням мінометів калібрів 120 мм і 82 мм. В результаті обстрілу отримала “осколкове поранення стегна і черепно-мозкову травму” цивільна особа, стан якої оцінюється як задовільний», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, під час проведення спостережною групою Української сторони СЦКК верифікації наслідків вищезазначеного обстрілу встановлено та задокументовано факт пошкодження приватного будинку за адресою: вулиця Енергетиків, 2Б/15. Від розриву мін калібру 120 мм було пошкоджено дах будинку, стіни, вікна та цивільні автомобілі.

Про всі порушення режиму припинення вогню Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ, надавши вичерпні докази злочинів.

У пресслужбі відзначили, що зазначене грубе порушення режиму припинення вогню є яскравим доказом подальшої ескалації збройного протистояння та свідчить про небажання ЗС РФ дотримуватися режиму припинення вогню, посилюючи напруження та наражає місцеве населення на небезпеку.

У разі подальшого загострення обстановки та недотримання з боку ЗФ РФ режиму припинення вогню Збройні Сили України залишають за собою право надавати адекватну відповідь із залученням дозволених Мінськими домовленостями сил та засобів, зазначили в пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні зранку в Луганській області російсько-окупаційні війська обстріляли Щастя, внаслідок чого пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури та отримала поранення цивільна особа. Внаслідок обстрілу були пошкоджені адміністративна будівля відділу прикордонної служби та цивільний автомобільний транспорт.

Читайте також: Україна показала в ОБСЄ наслідки обстрілів окупантами цивільних об’єктів

Упродовж 15 вересня в районі ООС зафіксовано три порушення ворогом режиму припинення вогню.

Фото: @pressjfo.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-