Сеул і Токіо екстрено збирають ради безпеки після ракетних запусків КНДР

Сеул і Токіо екстрено збирають ради безпеки після ракетних запусків КНДР

Укрінформ
Керівництво Японії та керівництво Південної Кореї проведуть сьогодні екстрені засідання Рад із питань нацбезпеки після запусків балістичних ракет Північною Кореєю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

За словами прессекретаря президента Південної Кореї Пак Кен Мі, засідання відбудеться найближчим часом. Вона не уточнила, чи буде сам глава держави брати в ньому участь.

Раніше секретар Радбезу країни вже поінформував президента про запуски двох балістичних ракет у КНДР.

Kyodo News зазначає, що прем’єр-міністр Японії Йошіхіде Суґа також скликає сьогодні Раду з питань нацбезпеки. Він доручив уряду продовжувати збирати інформацію про запуск ракет у Північний Кореї та забезпечити безпеку морського та повітряного руху.

Читайте також: КНДР погрожує ударом на випередження через навчання США та Південної Кореї

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Північна Корея випустила дві балістичні ракети зі свого східного узбережжя в бік Японського моря.

Тільки в минулі вихідні Північна Корея заявила про успішне випробування нової крилатої ракети великої дальності, назвавши її «стратегічною зброєю величезної важливості». Аналітики вважають, що ця ракета може стати першою ядерною зброєю в країні.

Раніше Українська делегація в ООН закликала Північну Корею припинити ядерні випробування та провести повну денуклеаризацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-