КНДР погрожує ударом на випередження через навчання США та Південної Кореї

КНДР погрожує ударом на випередження через навчання США та Південної Кореї

Укрінформ
Сестра лідера Північної Кореї Кім Чен Ина - Кім Йо Чжон обурена спільними навчаннями США й Південної Кореї і пригрозила завдати превентивний удар.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

Кім Йо Чжон розкритикували спільні військові навчання, які в регіоні проводять Сеул та Вашингтон, і назвала їх репетицією вторгнення до Північної Кореї.

«Ми докладемо ще більше зусиль для подальшого стримування на тлі постійно зростаючих військових загроз з боку США, зокрема, збільшенням спроможності національної оборони та здійсненням потужного превентивного удару для швидкої протидії будь-яким військовим діям проти нас», - сказала Кім Йо Чжон.

Читайте також: КНДР вимагає зняття санкцій для «ядерних» переговорів зі США – корейська розвідка

За її словами, на Корейському півострові можна досягти миру, якщо його залишать американські військові.

KBS World зазначає, що напередодні в Міноборони Південної Кореї підтвердили, що з 10 по 13 серпня південнокорейські і американські військові в форматі комп'ютерного моделювання відпрацюють дії в кризових ситуаціях. Командно-штабні навчання пройдуть в період з 16 по 26 серпня також у форматі комп'ютерного моделювання.

Як повідомляв Укрінформ, у проєкті доповіді експертної групи комітету ООН з санкцій щодо КНДР, що діє при Раді безпеки ООН, вказано, що Північна Корея провела випробування на ядерному об’єкті у Йонбьоні у період між груднем 2020 року і лютим 2021-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-