КНДР продовжує проводити випробування на ядерному об'єкті у Йонбьоні

КНДР продовжує проводити випробування на ядерному об'єкті у Йонбьоні

Укрінформ
Північна Корея провела випробування на ядерному об’єкті у Йонбьоні у період між груднем 2020 року і лютим 2021-го.

Про це йдеться у проєкті доповіді експертної групи комітету ООН з санкцій щодо КНДР, що діє при Раді безпеки ООН, який опинився у розпорядженні Nikkei, передає Укрінформ.

Згідно з проєктом звіту, активність була виявлена всередині комплексу Йонбьон за допомогою інфрачервоного та інших зображень у період з грудня 2020 року по лютий 2021 року. Зокрема, зазначається, що КНДР завершила будівництво зовнішньої оболонки легководного реактора.

Також передбачається, що «були проведені деякі випробування».

У звіті зазначається, що Пхеньян продовжує розвивати свої програми щодо ядерних та балістичних ракет, незважаючи на погіршення економіки через пандемію COVID-19. Звіт також проливає світло на розповсюджену контрабанду в Північній Кореї, незважаючи на економічне ембарго ООН.

Читайте також: КНДР та Південна Корея відновили пряму телефонну лінію

Очікується, що підсумкова версія доповіді буде офіційно представлена у вересні цього року.

Як зазначає видання, дані, що містяться в доповіді, можуть привести до нових санкцій щодо приватних осіб і організацій, підозрюваних в порушенні резолюцій Радбезу ООН щодо КНДР.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея заявила у березні, що провела випробувальні пуски двох нових тактичних керованих ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-